Press "Enter" to skip to content

Att resa i Sverige, Norge och Finland

När det kommer till att planera semester tänker ni er kanske oftast bort till varmare breddgrader och andra kulturer men det finns faktiskt väldigt mycket att se även i norra Europa. På denna sida kommer du hitta all information du kan behöva om att resa i Sverige, Norge och Finland. Vi kommer tipsa om olika sätt att resa, ställen som verkligen är värda ett besök och väldigt mycket mer. Du måste inte alltid resa långt för att se fantastiska vyer och spännande sevärdheter och det är även positivt för klimatet att skippa flygresan och åka på äventyr som inte är jättelångt hemifrån. På vår sida kommer du få information om allt du behöver veta för att kunna göra en oförglömlig resa i Sverige, Norge och/eller Finland. Tro oss när vi säger att det finns väldigt mycket att se och göra!

Här hos oss kommer du hitta artiklar om varför du borde resa till norra Europa, vad finns det att se här? Du kommer hitta en massa information om ländernas kultur så att du vet precis vad du har att vänta dig. Du kanske inte tror det men här finns mycket att se, göra och uppleva och säkerligen en massa ställen som du inte ens visste fanns. Finland är mycket mer än Mumintroll, Norge är mycket mer än skidbackar och Sverige är mycket mer än endast Stockholm. Hela vägen från ländernas södra delar till deras norra delar finns det en massa saker att titta på, en mängd intressanta ställen att besöka och även väldigt mycket god mat att prova på att äta. Läs vidare så kommer du få veta ännu fler saker som gör dessa länderna värda din semestertid!

Hur når du lättast Sverige, Norge och Finland?

Det finns många sätt att nå dessa länder, däribland flyg, båt, tåg och buss. Du kan även köra hit från andra länder i Europa och även ta båt från till exempel Tyskland och Polen. Ett tips är husvagn eller husbil som du enkelt kan ta på båtar och sedan köra igenom länderna som har gott om bra campingplatser. Både Sverige, Norge och Finland har något som kallas Allemansrätten som ger dig som person rätten att vistas i naturen och även övernatta nästan var som helst, så länge du tar hänsyn och följer ett visst antal regler. Det betyder att du i princip kan bo gratis i dessa länder, vilket inte är alls illa då Norge är ett av världens dyraste länder. Så packa väskan och ta med tältet eller husvagnen och sov i vildmarken i dessa länder med otroligt vacker natur.

Det är enkelt att resa mellan länderna

Det är också enkelt att ta sig mellan de tre länderna, både Norge och Finland har landgräns till Sverige och längst upp i norr gränsar alla tre länder till varandra vid det så kallade Treriksröset. Det går även färjor mellan olika ställen i länderna, till exempel från Stockholm till Helsingfors och från Strömstad i Sverige till Sandefjord i Norge. Tåg och bussar går också löpande mellan länderna och det är ett enkelt och miljövänligt sätt att ta sig fram. Sverige, Norge och Finland bjuder både på stränder och berg, skog och historia, och här på denna sidan kommer vi ge dig tips om alla smultronställen och allt viktigt som du behöver veta för att kunna njuta fullt ut i något av länderna – eller varför inte i alla tre? Ta dig en titt på de kategorier som passar dig och planera sedan semestern.

Det finns mycket att se i norr

Norr är inte bara snö och kyla, somrarna är riktigt mysiga och sköna. Naturen är mycket vacker i dessa tre länder med mycket skog och sjöar och även bergiga landskap. Vi kommer ge dig de bästa tipsen på ställen att besöka, kanske Norges fjordar eller varför inte hälsa på jultomten i Rovaniemi i Finland eller ett besök på ishotellet i Jukkasjärvi i Sverige? Listan är lång på saker att göra och det finns något för alla i dessa tre länder i norr. Vi kommer även ge dig tips på saker att göra i huvudstäderna Stockholm, Oslo och Helsingfors om du känner för storstadssemester med shopping, restauranger och museer. Det är bara att välja och vraka för utbudet av aktiviteter och äventyr är riktigt stort. Ta en titt på hemsidan och se vad som finns för just dig här i norra Europa!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *