Press "Enter" to skip to content

Upplev Sverige

I vårt avlånga land finns en hel del sevärdheter att njuta av och vi är lyckligt lottade med att ha så ren och fin natur som vi faktiskt har. Detta skapar unika möjligheter för campingresor, fisketurer eller varför inte vandringar upp och ned i våra landskap. Vill du exempelvis bestiga berget Kebnekaise kan du göra det och om du vill utforska Öland och Gotland finns det flera möjligheter till att se och uppleva alldeles speciella platser. Vi har flera olika vandringsleder som går kors och tvärs över landet och genom att resa till olika startpunkter kan du se väldigt mycket av vårt land eftersom Allemansrätten tillåter det. Det är inte konstigt att många turister besöker oss.

Om du går i tankarna om att semestra utomlands men inte riktigt vet var du ska åka kan du faktiskt tänka om och bestämma dig för att semestra i Sverige istället eftersom vårt land är stort och sevärdheterna är många. Du kan exempelvis gå Kungsleden om du gillar vandring och med 400 kilometer av leder finns det otroligt mycket att se. Du kan exempelvis uppleva fjällstationerna Saltoluokta och Kvikkjokk. Du kommer få se sjöar, fjällskogar, hedar och kalfjäll bara för att nämna några få saker. Detta kan vara ett utmärkt alternativ för en familjesemester med övernattning i tält mitt i naturen som passar både barn och vuxna. Sverige är otroligt vackert – passa på att uppleva det om du kan!

Upplev och utforska

Något som är alldeles unikt för oss människor är vårt intresse att utforska nya platser som man aldrig befunnit sig på och eftersom Sverige är stort och framför allt långt, finns det flera spännande platser att besöka. Några exempel är Smögen med den kända kilometerlånga bryggan som kallas Smögenbryggan eller varför inte Liseberg i Göteborg där du kan njuta av en stund i nöjesparken och åka de olika attraktionerna. Efter att du har åkt karuseller kan du koppla av en stund i de olika caféerna eller restaurangerna och bara ta in allt som Göteborg har att erbjuda. Staden ligger dessutom nära havet, vilket gör utflykter till olika bryggor och badplatser till utmärkta alternativ på sommaren.

Besök naturreservat

I Sverige finns det en hel del naturreservat att besöka och dessa passar utmärkt för naturälskare. Koppla av och njut av naturen genom att bara andas djupt och höra vinden vina runtomkring dig. Det är något alldeles speciellt med vår natur eftersom den är omväxlande och vacker. Beroende på var i Sverige du befinner dig kan det se helt annorlunda ut och det är också en av de största anledningarna till varför turister från andra länder besöker oss. Vi har stora möjligheter till varierande natur, vandringsleder, vackra landskap och möjligheter att gå runt i skogarna. Detta är något som inte är möjligt i många andra länder, vilket vi bör vara tacksamma för och ta till vara på.

Visby

Visby är en plats som du absolut bör ha med på din lista över ställen att besöka eftersom att det bjuds på historiska sevärdheter, trånga små gränder och ett kulturutbud som är rikt och omfattande. Under sommarmånaderna finns det mycket att göra och uppleva, vilket gör Visby till ett perfekt resmål för semesterresor. Om du vill se några av de allra vackraste platser i Sverige är Visby ett absolut måste, tänk inte för länge utan boka din resa till Visby när du planerar din nästa semester. Staden passar väl för barnfamiljer eftersom det finns många aktiviteter att sysselsätta sig med och det är något som barn uppskattar. Hit åker du med flyg eller färja.

Skansen

Om det finns något som utmärker Sverige måste det ändå vara Stockholm och i synnerhet Skansen som är världens äldsta friluftsmuseum. Här hittas också skandinaviska djur, Allsång på Skansen och Midsommarveckan. Den svenska nationaldagen firas alltid på Skansen och du kan ofta se giftermål äga rum, vilket är en alldeles speciell stund att ta del av. Under jultider kan du besöka julmarknaden och har det dessutom snöat är det otroligt mysigt att strosa omkring och njuta av varm glögg för att hålla värmen. Sverige bjuder på väldigt mycket och det bör upplevas till fullo, vilket man ofta glömmer när man bor här. Har du möjlighet att se dig om i landet är det något vi varmt rekommenderar. Njut av Sverige och allt det har att erbjuda!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *